Posts Tagged ‘deprem’

3 ilçeyi bekleyen büyük deprem tehlikesi

Pazartesi, Temmuz 2nd, 2012

17 Ağustos Depremi’nin vurduğu illerden biri de Yalova’ydı. Yaklaşık 2 bin 500 kişi yaşamını yitirdi. Deprem sonrası pek çok hasarlı bina yıkıldı. Ancak Yalova’da halen çürük binalar var. 2003’ten bu yana kentteki yapıların beton ve demir testlerini yapan laboratuvarın müdürü, İnşaat Mühendisi İkram Yaralı’nın sözleri düşündürücü. Yeni binalarda sıkıntı yaşanmadığını belirten Yaralı, ’30-35 yıllık binalarda büyük sorun var. Deniz kumu kullanılan binalarda demirin, özelliğini tamamen yitirdiğini gördük. Bırakın test yapmayı, demir parçalarının elimize ufalandığı oldu. Özellikle Çınarcık, Esenköy ve Armutlu tarafında ciddi derecede sıkıntıda olan binalar var. Birçok bina boyanıp makyaj yapılıp insanlara kiralanıp satıldı’ diyor.

Akşam Gazetesi’ne konuşan Yaralı şunları söyledi: ”Van’da beton kalitesi düşük olabilir ama en azından dere kumu kullanmışlar. Burada durum Van’dakinden daha iç karartıcı. Demiri zamanla sıfıra indiren deniz kumu kullanılmış. Betonların içi boş. 2003’te test yaptığımız 200’den fazla 30 yaş üstün binanın yüzde 98’i çürük. 2008’den beri raporları yasal olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletiyoruz. Yaklaşık 16 bin kişi çürük binalarda yaşıyor. Test için girdiğimiz bazı binalar o kadar kötüydü ki yıkılmasa bari diye dua ettiğimiz anlar oldu.

7 BİN BİNAYA İNCELEME YOLDA

Deprem sonrası yapılan karot testinin yetersizliğine dikkat çeken Yaralı, ‘Kentsel dönüşüm kapsamında Bakanlığın 14 bin konuttan 7 binini mercek altına almaya hazırlandığını öğrendim. Bu sevindirici. Yalova, depremi yaşayan bir kent” dedi.

‘BİZİM BİNADA ÇÜRÜK YER BAKIYORUZ’

Mimarlar Odası Yalova Şubesi Başkanı İsmail Hakkı Gületekin: Son 10 yılda yapılan binalarda sorun yok. Ancak 25-30 yıllık binaların birçoğu hasarlı. Bina sahipleri bunları boya ve mantolama ile süsleyip göz boyuyorlar. Buna Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nın binası dahil. Hatta Mimarlar Odası’nın bulunduğu bina bile aynı durumda. Biz de kendimize yer arıyoruz.

‘O ZAMANKİ ŞARTLARA GÖRE NORMALDİ’

Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal: Deprem sonrası yaptığımız çalışmalarda Yalova’nın genel olarak ‘karot’ testlerini yaptırdık. Beton değerleri 10-12 aralığında çıktı. O zamanın şartlarına göre bu normaldi. Şu anda bu değerler düşük sayılıyor. Biz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bağlarbaşı Mahallesi’ne 385 konutluk ve belediyenin 5.5 milyon desteğiyle TOKİ’ye ev yaptıracağız.

Depremler artmadı, tespitler arttı!

Perşembe, Haziran 28th, 2012

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanı Dr. Murat Nurlu, son yıllarda Türkiye’de depremlerin arttığı yönünde yanlış bir kanaat oluştuğunu belirterek, ”Bu artış, depremin daha çok istasyon tarafından tespit edilebilmesinden, daha kaliteli veri alınabilmesinden kaynaklanıyor” dedi.

Murat Nurlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin deprem bölgesinde bulunduğunu ve her zaman bu bilinçle hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Son yıllarda ülkede meydana gelen deprem sayısının arttığına yönelik endişe duyulmaya başladığını belirten Nurlu, bunun kesinlikle yanlış bir düşünce olduğunu vurguladı.

Türkiye’de 2000 yılı öncesinde ulusal deprem gözlem istasyonu sayısının 25-30 arasında olduğunu anlatan Nurlu, şu anda AFAD’a bağlı 206 istasyonla depremin büyüklüğünü tespit eden 370 ivme ölçerin bulunduğunu ifade etti.

İstasyonlar artınca depremlerin daha fazla tespit edilmeye başlandığını dile getiren Nurlu, ”Artık her yerdeki depremi saptayabiliyoruz, eskisi gibi değil. Neredeyse 50-60 kilometrede bir istasyon var” diye konuştu.

Ölçümlerin de daha hassas yapıldığını vurgulayan Nurlu, ”Önceden 3 ve daha düşük büyüklükteki depremleri tespit edemiyorduk. Şimdi 1.8 büyüklüğündeki depremleri bile saptıyoruz. Yani son yıllarda ülkemizde depremlerin arttığı yönündeki kanaat doğru değil. Bu artış, depremin daha çok istasyon tarafından tespit edilebilmesinden, daha kaliteli veri alınabilmesinden kaynaklanıyor” dedi.

-”Son günlerde yaşanan depremler normal”-

Son günlerde yaşanan depremlerin de normal olduğunu ifade eden Nurlu, şunları kaydetti:

”Son günlerde deprem olayları artmış gibi görünüyor. Oysa depremlerin meydana geldiği yerlere bakın. Yoğunluk Van Gölü etrafında. Van’da geçen yıl büyük bir deprem oldu. Bunun artçıları 2-3 yıl devam edecek. Dünyada bunun örnekleri var. Büyük depremlerde 5-10 yıl süren artçılar var. Artçıların sürmesi normal.

Diğer bir deprem Fethiye Gökova taraflarında gözleniyor. Burası da fay bölgesinde yer alıyor. Yine Marmara Denizi içinde aktivite var, burada da 5,1’lik deprem olmuştu. Kütahya’da ise Simav’da yaşanan depremin artçıları devam ediyor.”

 

Vanlıları sokağa döken söylenti

Pazartesi, Haziran 25th, 2012

Van’da meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından ilerleyen saatlerde daha büyük bir deprem olacağı söylentisi vatandaşları sokağa döktü.

Alınan bilgiye göre, merkeze bağlı Karagündüz köyünde saat 23.07’de meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki deprem, kent merkezi ile Erciş, Muradiye, Çaldıran ve Özalp ilçelerinde de hissedildi.

Can ve mal kaybının yaşanmadığı depremde, korku ve paniğe kapılan çok sayıda kişi, evlerini terk ederek sokaklara döküldü.

İlerleyen saatlerde daha büyük bir deprem olacağı söylentisi üzerine geceyi sokakta ve araçlarında geçireceklerini belirten vatandaşlar, ”Deprem anında büyük bir panikle evimizden çıktık. Yakınlarımız telefon açarak ilerleyen saatlerde daha büyük bir deprem beklendiğini söyledi ve evlere girmememiz konusunda bizleri uyardı. Biz de evlerimize girmeye korktuğumuz için dışarıda sabahlayacağız” dedi.

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören bazı hastaların da deprem anında panik yaşadığı ve geceyi hastane bahçesinde geçirdiği görüldü.

Akdeniz’de deprem

Pazar, Haziran 24th, 2012

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden alınan bilgiye göre saat 21.47’de merkez üssü Akdeniz açıkları olan 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

5 kilometre derinlikte oluşan deprem Antalya’nın Kumluca ilçesinde hissedildi. Bir süre tedirgin olup dışarı çıkan vatandaşlar daha sonra tekrar evlerine girdi.

Kumluca Kaymakamı Salih Işık, AA muhabirine, Kumluca’da hissedilen depremin herhangi can ve mal kaybına neden olmadığını kaydetti.

 

Karadenizliler’e deprem uyarısı

Cumartesi, Haziran 23rd, 2012

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş, ”Kandilli Rasathanesi’nin yıllık deprem kayıtları, Karadeniz’in 10 kilometre kadar açığından kıyıya paralel olarak uzanan ters bir fayın varlığını kanıtlamıştır” dedi.

Bektaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü tarafından güncellenen Türkiye Diri Fay Haritası’nın Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından kamuoyuna açıklandığını anımsattı.

Haritanın Karadeniz Bölgesi için risk olduğunu savunan Bektaş, ”Çünkü bu harita, Karadeniz’de deprem üretme kabiliyeti olan ve bölge için risk oluşturacak fayları içermiyor” diye konuştu.

Kandilli Rasathanesi’nin yıllık deprem kayıtlarının, Karadeniz’in 10 kilometre kadar açığından kıyıya paralel olarak uzanan ters bir fayın varlığını kanıtladığını ifade eden Bektaş, ”Öte yandan Doğu Karadeniz’de TPAO ve BP tarafından sürdürülen petrol arama çalışmaları sonucunda Karadeniz Fay Sistemi ayrıntılı bir şekilde ortaya konulmuştur. Kandilli kayıtları ve uydu verileri, TPAO ve BP tarafından saptanan denizdeki Karadeniz fay sistemine ait Trabzon ve Rize aktif faylarının olasılıkla karada da devam ettiğini göstermektedir” diye konuştu.

Deprem Dairesi Başkanlığı’nın haritalarına göre son 100 yıl içerisinde Karadeniz fayı üzerinde büyüklüğü 5 ve 5’den büyük 4 deprem olduğunu belirten Bektaş, ”Bunların en büyüğü 6.6 büyüklüğündeki 1968 yılında yaşanan Amasra-Bartın depremidir. Amasra-Bartın’da, karadan yaklaşık 10 kilometre açıkta, ters fay özelliğindeki Karadeniz fayı üzerinde oluşan deprem 29 kişinin ölümüne, 2 bin 100 binanın yıkılmasına, küçük çapta tsunami oluşumuna ve sahil kesiminin yükselmesine neden olmuştur” dedi.

”Yapılar 3 kat daha fazla güvenli yapılmalı”

Bektaş, Karadeniz Bölgesi’ni kuzeyden ve güneyden kuşatan sırasıyla Karadeniz Fayı ve Kuzey Anadolu Faylarını birlikte dikkate alan uluslararası deprem tehlike haritalarına göre önümüzdeki 50 yıl içerisinde Karadeniz Bölgesi’nde oluşabilecek en büyük depremin yüzde 90 olasılıkla 1968 Bartın depremi gibi 6.6 büyüklüğünde olduğunu kaydederek, ”Bu depremden daha büyük bir deprem olma olasılığı yüzde 10’dur. Öte yandan, tüm sahildeki dolgu alanları deprem için ek bir tehlike oluşturmaktadır. Tüm Karadeniz Bölgesi 6.6 büyüklüğünde depreme hazır olmalıdır” diye konuştu.

Son günlerde gündeme gelen sağlıklı kent dönüşümü için bölgenin gerçekçi deprem riskinin saptanmasının hayati önem taşıdığını dile getiren Bektaş, ”Örneğin yeni fay haritasında, birinci derece deprem bölgesinde yer alan, 1968 depremiyle ağır hasar gören Amasra-Bartın bölgesinde depremi oluşturan fay yoktur. Çünkü fay karada değil, denizdedir. Öte yandan denizdeki faylar da dikkate alındığında uluslararası deprem tehlike haritalarına göre Karadeniz Bölgesi’ndeki binalar, yollar, tünel ve barajlar depreme karşı bugünkünden 3 kat daha fazla güvenli yapılmalıdır” dedi.

AA

Malatya’da 3.8 şiddetinde deprem

Cuma, Haziran 22nd, 2012

Malatya da deprem
Saat 16.42’de Malatya merkezde de ciddi şekilde hissedilen bir deprem meydana geldi.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, 6 saniye süren depremin merkez üssünü Battalgazi ilçesi Yarımcahan Köyü olarak saptadı ve büyüklüğünü de 3.8 olarak ölçtü.
Yer yüzeyinden 2.6 km. aşağıdaki tabakada meydana geldiği belirtilen, bu nedenle il merkezinde özellikle yüksek katlı binalarda şiddetli bir şekilde hissedilen deprem nedeniyle, yüksek katlı binalarda oturanlar cadde ve sokaklara kendilerini attılar.
Depremin şehir merkezine yakın olması ve yüzeyden 2,6 km gibi fazla derin olmayan bir mesafeden olması şiddetini daha fazla hissettirdi. Depremde herhangi bir hasar olmadığı bildirildi.

AFAD’dan Açıklama:

Cuma, Haziran 22nd, 2012

AFAD: 20 kişi deprem bölgesine gönderildi


AFAD: 20 kişi deprem bölgesinde

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Akdeniz açıklarında meydana gelen 6 büyüklüğündeki deprem sonrası can kaybı olmadığını bildirdi.

AFAD’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, deprem sonrası Muğla, Aydın, Antalya ve İzmir’deki ilgililerle yapılan görüşmeler ve incelemeler sonucunda can kaybı tespit edilmedi.

AFAD Başkanlığı’nca tedbir amaçlı olarak, Afyon ve İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden 10’ar kişi olmak üzere, 20 kişilik bir ekip Muğla’ya gönderildi.

Başkanlık tarafından bölgedeki deprem aktivitesi sürekli izlendiği açıklandı.

AA

Kandilli: Artçılar devam edebilir

Cuma, Haziran 22nd, 2012

Kandilli: Artçılar devam edebilir

Kandilli’den Açıklama:

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi, Muğa Ölüdeniz’de meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklama yaptı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (UDİM), Muğla Ölüdeniz’de meydana gelen depremin, daha çok Girit-Oniki Adalar Bölgesi’nde hakim olan sıkışma rejiminin bölgede etkili olduğunun bir göstergesi olarak yorumlanabileceğini, depremin hemen akabinde meydana gelen yaklaşık 7 artçı depremin de sismolojik açıdan olumlu olarak değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi.

UDİM’Den yapılan yazılı açıklamada, Akdeniz’de bugün saat 15.44’te aletsel büyüklüğü 6,0 olan şiddetli bir deprem meydana geldiği ve merkez üssünün Fethiye-Ölüdeniz açıkları olduğu hatırlatıldı.

Fethiye merkeze uzaklığı yaklaşık 30 kilometre olan depremin, odak derinliğinin de 19 kilomatre civarında olduğu belirtilen açıklamada, sarsıntının Güneybatı Anadolu ve Akdeniz kıyılarında kuvvetli olarak hissedildiği ifade edildi.

Depremin ardından artçı sarsıntıların da başladığı vurgulanan açıklamada, bölgede Afrika plakasının kuzeye doğru hareketi ve Ege’deki açılma rejimi sonucu Ege Adalar Yayı ve Kıbrıs Yayı adı verilen yitim zonları (dalma-batma) bulunduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

”Bölge, bu tektonik yapısı itibarıyla yoğun deprem etkinliği gösteren aktif bir zon içerisinde yer alır. Aletsel dönemde meydana gelmiş en şiddetli deprem 1957 yılında ve 6,8 şiddetindeki Fethiye Körfezi-Rodos depremidir.

Depremin merkez üstündeki şiddeti 6 olup, Fethiye’de 5 şiddetinde hissedilmiştir. Genel olarak değerlendirildiğinde ise deprem daha çok Girit-Oniki Adalar Bölgesi’nde hakim olan sıkışma rejiminin bölgede etkili olduğunun bir göstergesi olarak yorumlanabilir. Nitekim depremin hemen akabinde meydana gelen yaklaşık 7 artçı deprem, sismolojik açıdan olumlu olarak değerlendirilmelidir. Artçı depremlerin birkaç gün daha sıklıkları ve büyüklükleri azalarak bir müddet daha devam etmesi beklenmelidir.

Birinci derece deprem bölgesi olması açısından bölgede yaşayan vatandaşlarımızın her zaman depreme karşı hazırlıklı olmaları, yapısal olmayan hasarlara karşı önlem alınması ve depreme dayanıklı konutlarda ikamet etmeleri gerekmektedir.”

AA

facebook aşk yazıları

Cuma, Haziran 22nd, 2012

resimli facebook aşk yazıları,facebook için en güzel aşk yazıları,en güzel facebook aşk yazıları,facebook aşk sözleri,facebook aşk mesajları

Sen Gelipte Pismanim Desen Bana Ceza Ver Raziyim Cezama Desen Sana Tek Bir Ceza Verirdim Seninde Benim Gibi Sevmeni Isterdim Seni Gordugum Ilk Ani Hatirliyorum Ve Hic Durmadan Agliyorum

Kimler Icin Dokmedimki Gozyasi,senin Icin Dokuyorsam Ne Cikaromur Temelinden Her Bir Tasi,senin Icin Sokuyorsam Ne Cikar

Dunyanin En Agir Iscisi Benim, Nedenmi? Cunku 24 Saat Seni Dusunuyorum Gecenin Izinde Iz Surdum Seni Aradim Ay Sahidim,karanliklar Ise Isigimdisabahi Yapacak Gunese Ant Olsunki Seni Bulacagim Ve Benim Olacaksin,bir Seher Vakti

Bir Mezarci Olsaydim Seni Topraga Degil Kalbime Gomerdim Sevgilim

Seni Sevdigimi Soyluyorum Ama Bu Yalan,cunku;sana Olan Duygularim O Kadar Ustun Ve Yuceki Askim Onlara Isim Bulamadim

Eger Bir Ucurumun Kenarinda Dusmek Uzere Olsam, Asagida Bir Dal Olsa Ve O Dalin Sen Oldugunu Bilsem,olmekten Degil Bitanem Seni Kirmaktan Korkarim

Daglardaki Ruzgarin Esintisi Nasil Insaniin Icinde Bir Heyecan Yaratiyor Ise Iste Bende Seninleyken O Heyecani Yasiyorum Bitanem

Sen Deprem Gibi Girdin Gonlume Fay Hatti Cizdin Yuregime Enkazlar Biraktin Uzerimde Kalbimde Artcilar Devam Etmekte Ozlenmektesin Gulum 84 Siddetinde

Git Tabi Gitkirpiklerime Bir Kara Diken De Sen Eklehenuz Sokaklarina Bile Alisamadigim Bu Kente Ver Beni Ve Bakisinin Talan Ettigi Yerlerimi Al Oyle Git

Bende Hasret, Hasrette Sen Bildim Sende, Bensiz Ben Var Deprem Yikmaz, Yakmaz Ates Ask Olayim, Askin Kadar

Yurek Vermez Yurekliye Darildim Kustum Yuregimi Sana Getirdim Bir Guvercin Kanadinin Ucuna Denizlerde Tuz Koymadim Yarama Bastim Yuregimi Sana Getirdim Sesimin Ibresi Az Konus Dedi

Belki Yuzum Gulecek Donecegim Saskina Belki Mahkum Olacak Omur Boyu Askina Bu Karari Verirken Sakin Bana Deme Toy Sensiz Ben Yasayamam Elini Kalbime Koy

Dalgalarca Dalgalandim Ruzgarca Estim Yuregimi Sana Getirdim Sen Can Istemissin Candan Da Ote Dostum Yuregimi Sana Getirdim

Bazan Kar Nasil Hazin Yagar Bilirsin Kursuni Bir Gokyuzunden Aglamakli Iste Oyleyim, Kapkarayim Bu Gun Gel En Huzunlu Sesinle, En Dokunakli

Seni Icimden Atiyorum Hergun Biraz Biraz, Ayriliga Da Alisilir Unutmainsaniz Neler Gorecegiz Daha, Senin Sevgin Nedir Ki Koca Dunyada

Carsida Kaybolan Cocugun Elinde Soguyan Anne Sicakligi Hiziyla Ayrildin Benden, Oysa Ben Cay Bardaginda Birakilan Dudak Payi Kadar Bile Ayri Kalamam Senden

Deprem Haftası Şiirleri

Cuma, Haziran 22nd, 2012

Deprem haftasına özel şiirler
Deprem Haftası şiiri
Depremle ilgili şiirler

DEPREM

Gürültü kopar uzaktan,
Sular fışkırır topraktan.
İnsanlar yolu bulamaz,
Oluşan bir karanlıktan…

Bu bir depremin sesidir.
Bir canavar nefesidir…
Karanlık kaplar her yeri.
Bilmem kentin neresidir?

Anne ağlar, yavrum diye,
Çocuk ağlar, annem diye.
İnsanların hepsi şaşkın…
Bakamazsın bu sahneye.

Elimizden bir şey gelmez,
Bu felâket hiç sevilmez.
Bu sarsıntı yer küreden…
Daha önceden bilinmez.

Sağlam temel sağlam evler,
Sözüm size mimar beyler.
Sağlam yapın her binayı!
Yıkılmasın kentler, köyler!

Halkım hiç acı çekmesin,
Artık gözyaşı dökmesin!
Sağlam yapın her binayı,
Deprem bize kükremesin!

Çok üzgünüm acılardan,
Kurtulalım sancılardan…
Çığlıklara dönüp bakın,
Ders alalım buncalardan.

İbrahim ŞİMŞEK

KONUT DEYİNCE

Konutumuz sağlam olsun,
Depremde hiç yıkılmasın.
Gece-gündüz neşe dolsun,
Kem gözlerle bakılmasın.

Konutumuz geniş olsun.
Eşyalara yer bulunsun.
Merdivenler dar gelirse,
Asansörden çıkış olsun.

Konutumuz temiz olsun,
Pencereler geniş olsun.
Her adaya güneş girsin,
Perdesinde korniş olsun.

Her durağa yakın olsun,
Mobilyamız takım olsun.
Gürültüden çok uzakta.
Konutumuz sakin olsun.

Aylık gelir dolgun olsun,
Kira, biraz uygun olsun.
Çarşılara gitmek zordur,
Manava da yıkın olsun.

Her köşede oyuncaklar,
Bahçesinde salıncaklar,
Mahallemizde çocuklar,
Benimle arkadaş olsun.

Bahçesinde çiçek açsın,
Ağacında kuşlar ötsün,
Komşularla hep birlikte,
Günlerimiz güzel geçsin.

İbrahim ŞİMŞEK

Yaşanan Zelzeleler

17 Ağustosta deprem felâketini
Ailecek Gölcük’te gördük biz de yaşadık.
Şimdi de vurdu yine Pakistan Milletini
9 Ekim İkibin beşte sanki biz vardık.

Allah merhamet etsin,yaşayan başka anlar
Unutulmuyor asla geçse nice zamanlar,
Felâketi görüp te içinde yaşayanlar
O günlerine döner, o günlerini yaşar…

Bazı öyle olaylar anlatmakla yaşanmaz,
Tarife imkân olmaz onu yaşayan bilir,
İşte tüm felâketler yaşanır,anlatılmaz
Acılarla doludur,yıkan bir aşk gibidir…

Depremle Selle Bizi Taşan Toprağan Katma

Pakistan harap olmuş gönül artık gülmüyor
Gönül mızrabı kırılmış artık oda artık çalmıyor
Bu kadar felaketten sonra Müslümanlar ders almıyor.
Depreme uygun teknolojik binalarda yapmıyor.
Depren senin dünya senin engellenmiyor
Müslümanları gafletten uyandır sen koru yarabbi
Yarabbi Müslümanlar gaflet içinde doğal afetinle yakma
Sahibimiz sensin doğal afetlerle bizi hesaba çekme.
Sen gafurur rahimsin bizi perişan edip yıkma
Depremle selle bizi taşan toprağan katma Allah’ım

Deprem

Deprem olur dört bir yanda
Enkaz altında kalır tüm insanlar
Pek üzücü bir olayda olsa
Razı olmalı tüm canlılar
Yasla eşyaları duvara
Düşmesin başımıza
Enkazda kalınca
Korur sivil savunma
Deprem anında
Çömelecek yerin olsun
Başını yaralama
Acını arttırma
Yararalanınca sarar yaranı
Zor durumda kalınca
Bundan biri enkazdır
Deprem olunca
Nerede olacağı bilinmez
Yolda veya okulda
Rastlar her zamanda
Sen hazırlıklı ol
Zorlukolmasın başımıza
Deprem anında
Calın yada malın gider
Enkaz altında
Deprem çantasını hazır tut
El fenerini unutma
Hele yemek önemlisi
İlk yardım çantasıda var
Enkaz ne demek derlerse
Acı gelir aklıma
Canın koybola bilir
Enkaz altında.

doğal afetle ilgili şiir

Cuma, Haziran 22nd, 2012

doğal afetle ilgili şiirler

kızılay haftası ile ilgili şiir

Cuma, Haziran 22nd, 2012

kızılay haftası ile ilgili şiirler,kızılay haftasıyla ilgili şiir,kızılay haftası şiiri,kızılay haftası şiirler

KIZILAY

En kara günümüzde,
Bizi Kızılay korur,
Yoksulların, dertlinin,
Derdine derman olur.

Sel, deprem ve yangının
Devasıdır Kızılay
Kimsesiz yetimlerin
Babasıdır Kızılay.

İyi günlerde yardım
Ederiz Kızılay’a
Bütün felaketlerden
Kurtuluruz bedavaya

Biz de öyle olalım
Yardım edelim her ay,
Yapılan yardımlarla
Yaşayacak Kızılay.

Mehmet GÜLSEREN

KIZILAY’IM

Giyindirmek, barındırmak,
Kızılay’ın görevidir.
Onun için Kızılay’ım,
Yoksulların bir evidir.

Savaşlarda yaralıya,
Yardım için el uzatır.
Fakirlere kimsesize,
Ocağında “aş” kaynatır.

Deprem, yangın, su baskını,
Evler yakar, evler yıkar.
Felaketler çok olsa da,
Kızılay’ım hemen bakar.

Yardım edip Kızılay’a,
Biz de, biraz güç katalım.
Yarınını anlatarak
Kızılay’ı yaşatalım.

Hasan ŞEN

KIZILAY

Bu gün muhtaç değilsem,
Yarın muhtaç olurum.
Her yardımı, şefkati,
Kızılay’da bulurum.

Yoksullara, açlara,
Yaz, kış tüter ocağı.
Felakette, kazada,
Bize açar kucağı.

Savaşlarda, depremlerde,
Bizi gelir o arar.
Acımızı dindirir,
Yaramızı o sarar.

İ. Hakkı TALAS

Kızılay Haftası İle İlgili Şiir

Cuma, Haziran 22nd, 2012

Kızılayla ilgili şiirler, Kızılay haftası şiirleri, Kızılay konulu şiirler, Kızılay Şiirler

Kızılay

Yangında, depremde, selde
Dağlar aşarsın Kızılay
Şehir, ilçe, köy ve belde
Bize koşarsın Kızılay.

İlacısın sen dertlerin
Hızır’ısın afetlerin
Güçlü ol ki hizmetlerin
Her yanı sarsın Kızılay.

Kutlu görev her insana
Yardım etmeliyiz sana
Sen bir baba, sen bir ana
Sen sadık yârsin Kızılay.

Gün olur senden giyeriz
Gün olur seninle yeriz
Sana teşekkür ederiz
İyi ki varsın Kızılay.

Kızılay

Karagün dostu Kızılay’ım ben
İyiliği yardımı düşürmem elden.
Düşenin dostu olmaz derler
Fakirin, düşkünün dostuyum ben.

Nerede bir kara haber duysam
Hemencik oraya koşarım ben.
Fakire, düşküne yardım ettikçe
Mutluluk duyar, coşarım ben.

Yararın çoktur yurda Kızılay
Nerde bir felaket, orda Kızılay,
Savaşta, yangında, depremde, selde
İlaçtır bilumum derde Kızılay.

Hepimiz Kızılay pulu alalım
Kızılay’ın gücüne güç katalım.
Kızılay sarsın yaralarımızı
Dinsin bu güzel yurtta sızı.

Mustafa Uzelli

Kızılay’ım

Giyindirmek, barındırmak,
Kızılay’ın görevidir.
Onun için Kızılay’ım,
Yoksulların bir evidir.

Savaşlarda yaralıya,
Yardım için el uzatır.
Fakirlere kimsesize,
Ocağında “aş” kaynatır.

Deprem, yangın, su baskını,
Evler yakar, evler yıkar.
Felaketler çok olsa da,
Kızılay’ım hemen bakar.

Yardım edip Kızılay’a,
Biz de, biraz güç katalım.
Yarınını anlatarak
Kızılay’ı yaşatalım.

Hasan ŞEN

Yetiş Kızılay

çaresizlere, yoksullara
Yetimelre, dullara
Felâketteki kullara
Yetiş Kızılay.

Deprem, sel, yangında
Evsizi barındır çadırında
Bugün de, yarın da
Yetiş Kızılay.

Lâyıksın sevilmeye
Seni yanımızda bilmeye
Sayende gülmeye
Yetiş Kızılay.

Herkese yiyecek, içecek
Kara günler böyle geçecek
Gözler yollarda bekleyecek.
Yetiş Kızılay!

Göksel Kurum