Fadik Sevin Atasoy

1 Ekim 1975 yılında Ankara’da doğdu. Adını babası Sönmez Atasoy’un yazdığı Fadik Kız adlı oyundan alan sanatçı, henüz dört  yaşındayken Selçuk Tiyatro Festivali’nde “Teneke” adlı oyunda rol aldı. İlköğrenime başlayana kadar, ailesiyle birlikte turnelerde ve sahne arkasında yetişti. Önce İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümünde eğitim almaya başladıysa da, daha sonra Bilkent Üniversitesi Tiyatro bölümü sınavlarında birinci olarak burs kazanıp, bu okuldan mezun oldu. Babası gibi annesi Emel Göksu’da sanatçı olan Atasoy, Devlet Tiyatroları’na girdi. İngiltere, Fransa, Rusya ve Bulgaristan’da tiyatro üzerine eğitim aldı ve araştırmalar yaptı. Bulgaristan Devlet Tiyatrosu’nda Carmen’i oynadı ve yine orada Kıracali Türk Tiyatrosu’nu kurdu ve tiyatro yönetmenliği yaptı.

Trt’de çocuk programları da sunan Fadik Sevin Atasoy, dört yabancı dil biliyor. Oyun Atölyesi’nde Haluk Bilginer’le birlikte Moliere’in “Cimri” adlı oyununda da rol alan sanatçı, kamera karşısına geçerek, sinema ve dizi filmlerde de oynadı.

Ödülleri

42. Antalya Film Şenliği – 2005, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, O Şimdi Mahkum

Filmografisi

Geçerken Uğradım – 2007
Ayrılık – 2007
Beyaz Melek – 2007
Dudaktan Kalbe – 2007
Zeynep’in Sekiz Günü – 2007
Sev Kardeşim – 2006
Döngel Karhanesi – 2005
O Şimdi Mahkum – 2005
Kısmet – 2004
Ah Be İstanbul – 2004
Serseri Aşıklar – 2003
Bizim Evin Halleri – 2000

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir