Şafak Sezer

10 Ekim 1970 yılında Ankara’da doğdu.

1989 yılında Ankara Halk Tiyatrosu’nda Haldun Taner’in ‘Eşeğin Gölgesi’ adlı oyunla sahneye çıktı. Ankara Halk Tiyatrosu’nda ‘Devri Yalan’, ‘Başımızda Pak Bulut’, ‘Sen Bu Seçimi Unut’, ‘Saddam’ı Kim Öptü’, ‘Şirinler’, ‘Edi Büdü’ ve ‘Uzaylı Arif’ adlı oyunlar ile Ankara Ekin Tiyatrosu’nda ise ‘Biz Bu İhtilali Niye Yaptık’, ‘Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz’ adlı oyunlar ile seyirci karşısına çıktı.

Dario Fo’nun ‘Yüzsüz’ adlı oyunundan sonra 9 Eylül Üniversitesi’nin çektiği ‘Bir Düğün Masalı’ adlı filmde rol alan sanatçının yer aldığı televizyon dizileri: ‘Televizyon Çocuğu’, ‘Sıdıka’, ‘Baskül Ailesi’, ‘Dostlar Pasajı’, ‘Şafak Vakti’ ve ‘Reyting Hamdi’… ‘Üçlü Oyun’ filminden sonra sanatçı ‘Vizontele’ için kamera karşısına geçti. Daha sonra da Turkfilmi adlı yapım şirketinin ilk filmi olan Rus Gelin’de Zeki Alasya ve Metin Akpınar’la birlikte rol aldı.

Filmografi

Bir Düğün Masalı (1993)
Dostlar Pasajı (1997)
Baskül Ailesi (1997)
Sıdıka (1997)
Vizontele (2000)
Oyunbozan (2000)
Zalim (2002)
Rus Gelin (2002)
Ekmek Teknesi (2002)
Hababam Sınıfı: Merhaba (2003)
G.O.R.A (2004)
Hababam Sınıfı Askerde (2004)
Simbiyotik (2004 )
Altın Kafes (2004)
Hababam Sınıfı 3,5 (2005)
Maskeli Beşler: İntikam Peşinde (2005)
Bendeniz Aysel (2005)
Ah Polis Olsam (2006)
Bir Demet Tiyatro (2006)
Maskeli Beşler: Irak (2006)
Düş Yakamdan (2007)
Kutsal Damacana (2007)
Fesupanallah (2007)
Maskeli Beşler: Kıbrıs (2008)
Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz (2008)
Kadri’nin Götürdüğü Yere Git (2008)
Aynadaki Düşman (2009)
Kolpaçino: Bir Şehir Efsanesi (2009)
Kutsal Damacana 2: İt Men (2009)
Türk Malı (2010)

Oynadığı Reklamlar
 
Vodafone Fark var
Chery Tiggo Maaşallah
Chester Kayboldu
Cheetos Reklamı (2007)
Arçelik Reklamı
Nokia Reklamı

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir