Posts Tagged ‘namaz’

Cuma Namazı Nasıl Kılınır Resimli

Cumartesi, Haziran 23rd, 2012

Cuma Namazı Nasıl Kılınır Resimli Anlatım,

Cuma Namazı Nsıl Kılınır,

Cuma Namazı tek başına kılınmaz.
Öğle vaktinde cemaatle kılınır.
Öğle ezânı okununca, önce dört rek’at Cum’a namazının ilk sünneti kılınır.
Niyet ederken:
“Niyet ettim, Allah rızası için Cuma Namazının ilk sünnetini kılmaya” denilir.

Bu namaz aynı öğle namazının sünneti gibi kılınır.
Yani bütün rekatlarda Fâtiha ve zamm-ı süre okunur.
İlk oturuşta sadece Etteahiyyatü okunur.
Son oturuşta:

Etteahiyyatü, Allahumma Salli, Allahumme Barik, Rabbena
duaları okunur.

Sonra, câmi’ içinde, ikinci ezân okunur.
Sonra, İmam hutbe okumak için minbere çıkar. Hutbe okunur.
Hutbe okunurken cemâ’atin namaz kılması ve konuşması harâm olur.
Hatîb efendi duâ ederken, cemâ’at sesli âmîn demez.
İçinden sessiz denir.
Namaz kılarken yapması harâm olan her şey, hutbe dinlerken de harâmdır.
Hutbe okunup bittikten sonra müezzin kamet getirir.
Sonra, cemâ’at ile iki rek’at Cum’a namazının farzı kılınır. Bu namaz aynı sabah namazının farzı gibi kılınır.

Niyet şöyle edilir: “Niyet ettim, Allah rızası için Cuma namazının farzını kılmaya, uydum hazır olan imama”
Sonra, dört rek’at son sünneti, Niyeti şöyledir: “Niyet ettim Allah rızası için Cuma namazının son sünnetini kılmaya”.
Bu sünnetde aynı ilk sünnet gibi kılınır. Böylece esas itibariyle Cuma namazı farzı ve sünnetleriyle birlikte kılınmış olur.
Son sünnetin ardından zuhr-i ahir, niyetiyle dört rekat daha namaz kılınmaktadır. Niyet edilirken şöyle denilir: “Niyet ettim edâsı üzerime olup da henüz üzerimden sâkıt olmayan en son öğle namazının farzına”. Bu şekilde niyet edilirse, eğer o günün cuma namazı şartlarında bir noksanlıktan dolayı kabul olunmamışsa, öğle namazı kılınış olur. Kabul olunmuşsa, en son kazaya kalmış öğle namazına sayılır.

Bundan sonra, iki rek’at vaktin sünneti kılınır. “Vaktin sünnetine” diye niyet edilir. Cum’a sahîh olmadı ise, bu on rek’at, öğle namazı olur. Bundan sonra, Âyet-el-kürsî ve tesbîhler okunup, duâ edilir.

Namaz Nasıl Kılınır

Cumartesi, Haziran 23rd, 2012

Namaz nasıl kılınır resimli, namaz nasıl kılınır?
5 vakit namaz nasıl kılınır, erkekler ve kadınlar nasıl namaz kılar?
Müslümanlık görevlerimizden en büyüğü olan namazın kılınışı hakkında bilgiler;
Sabah namazı nasıl kılınır, öğle namazı nasıl kılınır, ikindi namazı nasıl kılınır, akşam namazı nasıl kılınır,yatsı namazı nasıl kılınır

Namaz Nasıl Kılınır?
Bildiğimiz gibi namazlar farz, vacib, sünnet ve müstahab kısımlarına ayrılır ve ikişer, üçer, dörder rekatlıdır. Bu namazlar farzlarına, vaciblerine, sünnetlerine ve adabına riayet edilerek kılınır;


1) Sabah Namazı
Sabah namazının iki rekat sünnetini kılmak için: “Niyet ettim bugünkü sabah namazının sünnetini kılmaya”, diye niyet edilir. Hemen eller yukarıya kaldırılıp “Allahu Ekber” diye tekbir alınır. Ondan sonra eller bağlanır ve “Sübhaneke allahümme ve bihamdike ve tebarekesmüke ve tealâ ceddüke ve la ilahe gayrük” okunur. Arkasından “Eûzübillahimineşşeytani’r-racim Bismillahirrahmanirrahim” diyerek eûzü besmele çekilip Fatiha suresi okunur sonra “Amîn” denir ve bir mikdar daha Kur’an okunur (1). Arkasından “Allahu Ekber” deyip rükûa varılır. Bu halde en az üç defa “Sübhane Rabbiye’l-Azîm” denir. Sonra “Semiallahülimen hamideh” denilerek ayağa kalkılır. Ayakta “Allahümme rabbena ve lekelhamd” denilir (2). Ondan sonra “Allahu Ekber” diyerek secdeye varılır. Secde halinde de üç defa “Sübhane Rabbiyel’alâ” denir. Sonra “Allahu Ekber” denilerek kalkılır ve dizler üzerine oturulur ve bir tesbih miktarı durulur. Yine “Allahu Ekber” denilerek ikinci secdeye varılır. Bunda da üç defa “Sübhane Rabbiyel’alâ” denilir. Bununla bir rekat bitmiş olur.

Bu ikinci secde arkasından “Allahu Ekber” denilerek ikinci rekata kalkılır. Tam ayakta iken yalnız besmele çekilir. Fatiha suresi ve bir mikdar daha Kur’an okunur. Birinci rekatta olduğu gibi, rükû ve secde yapılır. İkinci secdeden sonra oturulur ki, buna “Ka’de = oturuş” denir. Burada “Ettehiyyatü lillâhî ve Allahümme Salli ve Barik, Rabbena atina” diyerek dualar sonuna kadar okunur. Sonra “Esselâmü Aleyküm ve Rahmetullah” diyerek sağ tarafa ve yine “Esselâmü Aleyküm ve Rahmetullah” diyerek sol tarafa selam verilir. Böylece iki rekatlı namaz bitmiş olur (3).

Bütün bu tekbirler, tesbihler ve kıraatlar, yalnız namaz kılanın işitebileceği bir sesle gizlice yapılır.

Namazda erkeklerle kadınların ellerini nasıl kaldıracakları, nasıl bağlayacakları, rükû ile secdede ve ka’delerde nasıl vaziyet alacakları “Namazın sünnetleri ve edebleri” bölümünde bildirilmiştir.

Sabah Namazının iki rekât Farzına gelince: Önce yalnız erkeklere mahsus olmak üzere ikamet getirilir. Sonra “Bugünkü sabah namazının farzını kılmaya” diye niyet edilir. Eller kaldırılarak “Allahu Ekber” diye namaza başlanıp eller bağlanır. Sabah namazının sünnetinde bildirildiği gibi iki rekat kılınır ve tamamlanmış olur. Yalnız sabah namazlarının farzlarında Fatiha’dan sonra biraz fazla Kur’an okunması sünnettir. Bu sünnetin en az derecesi kırk ayettir. Bununla beraber üç kısa ayet de okunması caizdir. Vaktin çıkmasından korkulduğu zaman az ayet okunur. Öyle ki, yalnız Fatiha ile veya birkaç ayet ile yetinilir.

Yalnız başına bu sabah namazının farzını kılan kimse, tekbirleri ve “Semiallahu limen hamideh” cümlesini, Fatiha’yı ve ekleyeceği ayetleri aşikare olarak okuyabilir.

2) Öğle Namazı
Öğle namazının ilk dört rekat sünnetinin evvelki iki rekatı, tam sabah namazının iki rekat sünneti gibi kılınır. Yalnız bunda niyet “Bugünkü öğle namazının ilk sünnetine” diye yapılır. Bir de bunda ikinci rekattan sonraki oturuş, son oturuş değil, birinci oturuş (ka’de) olduğundan bu oturuşta yalnız “Tahiyyat” okunur. Sonra “Allahu Ekber” deyip ayağa kalkılır. Yalnız Besmele, Fatiha ve bir mikdar da Kur’an okunarak yukarda bildirildiği şekilde, rükû ve secde yapılır. Ondan sonra dördüncü rekat için “Allahu Ekber” denilerek ayağa kalkılır. Bunda da yalnız besmele ile Fatiha ve bir mikdar da Kur’an okunarak yine bildirildiği gibi, rükû ve secdelere varılır. Sonra oturulur; bu oturuş son ka’dedir. Bunda da Tahiyyat okunduktan sonra, Salli ve Barik, Rabbena atina duaları tamamen okunup, yazdığımız şekilde, iki tarafa selam verilir. Böylece bu dört rekat sünnet kılınmış olur.

Öğle Namazının Dört Rekat Farzına Gelince: Sünnetten sonra namaza aykırı bir iş yapmadan ayağa kalkılır. İkamet getirilir. O günkü öğle namazının farzını kılmaya niyet edilir. Eller yukarıya kaldırılarak “Allahu Ekber” diye tekbir alınır. İlk iki rekatı sabah namazının iki rekat farzı gibi kılınır. Ancak bu iki rekattan sonraki oturuş, birinci ka’de olduğundan bunda yalnız “Tahiyyat” okunur. Ondan sonra “Allahu Ekber” denilerek üçüncü rekata kalkılır. Yalnız Besmele ile Fatiha okunur. Anlatıldığı gibi rükû ve secdelere varılır. Sonra “Allahu Ekber” diyerek dördüncü rekata kalkılır. Besmele ile yalnız Fatiha suresi okunarak rükû ve secdelere gidilir. Sonra oturulur. Bu oturuş son ka’dedir. Bunda “Tahiyyat” okunduktan sonra “Salli ve Barik, Rabbenâ âtinâ” duaları okunur ve iki tarafa selam verilir. Böylece öğlenin farzı bitmiş olur.

Öğlenin farzında okunacak ayetler, sabah namazında okunacak mikdardan daha az olur.

Öğlenin Son İki Rekat Sünnetine Gelince: Bu da, “Bugünkü öğle namazının son sünnetini kılmaya” diye niyet edilip tamamen sabah namazının sünneti gibi kılınır. Bu son sünneti dört rekat kılmak müstahabdır. O zaman ya her iki rekatta bir selam verilir veya dört rekatın sonunda selam verilir. Dört rekat sorumda selam verilince, ilk oturuşta yalnız “Rabbena atina” duası okunmaz. Üçüncü rekat için tekbir alınarak ayağa kalkınca yine “Sübhaneke” okunur. Sonra bu son iki rekat evvelki iki rekat gibi kılınır.

Yalnız başına namaz kılan kimse, öğle namazlarının hem sünnetlerinde, hem de farzında kıraati, tekbirleri, tesbih ve tahmidleri gizlice yapar.

3) İkindi Namazı
İkindi namazının dört rekat sünnetinin her iki rekatı, müstakil (iki rekatlı) namaz gibidir. Onun için bu dört rekatın her iki rekatı (şef’î) tamamen sabah namazının iki rekat sünneti gibi kılınır.

Şöyle ki: Önce o günkü ikindi namazının sünnetini kılmaya niyet edilir. Bu namazın ilk iki rekatı bildirildiği gibi kılınınca oturulur. Bu oturuş, son oturuş demektir. Bunda “Tahiyyat ve salavatlar” okunur. Yalnız “Rabbena atina” duası okunmaz. Sonra “Allahu Ekber” diyerek üçüncü rekata kalkılır. Sübhaneke ve Eûzü Besmele’den sonra Fatiha ile bir mikdar ayet okunarak rükûa ve secdelere varılır. Ondan sonra tekbir ile dördüncü rekata kalkılarak yalnız Besmele ile Fatiha ve bir mikdar da Kur’an okunur. Sonra yine rükû ve secdelere varılır. Ondan sonra oturulur. Bu son oturuş olduğu için bunda “Tahiyyat ile Salavatlar” ve “Rabbenâ âtinâ” okunur ve iki tarafa selam verilir.

İkindi Namazının Farzına Gelince: Bu da tamamen öğle namazının farzı gibi kılınır. Yalnız niyet değişir. O günkü ikindinin farz namazını kılmaya niyet edilir.

Tek başına namaz kılan kimse, ikinci namazının sünnetini de, farzını da öğle namazı gibi gizli okuyarak kılar.

4) Akşam Namazı
Akşam namazının üç rekat farzı, öğle ile ikindi namazlarının ilk üç rekat farzları gibi kılınır. Şöyle ki: O günün akşam namazının farzını kılmaya niyet edilip namaza tekbir ile başlanır. Yukarda açıklandığı üzere ilk iki rekatı kılınarak oturulur. Bu, birinci oturuştur. Bunda yalnız “Tahiyyat” okunur. Ondan sonra üçüncü rekata kalkılarak yalnız besmele ile Fatiha suresi okunur. Sonra “Allahu Ekber” denilerek rükû ve secdelere varılır. Ondan sonra oturulur ki, bu da son oturuştur. Bunda “Tahiyyat ile Salavatlar” ve “Rabbenâ âtinâ” okunur, iki tarafa selam verilir.

Akşam namazının farzında vaktin darlığından dolayı kısa sureler okunur.
Akşam Namazının Sünnetine Gelince: Bu da “Bu akşam namazının sünnetini kılmaya” diye niyet edilip tam sabah namazının sünneti gibi kılınır. Bu sünneti altı rekat olarak kılmak ise müstahabdır. Bu halde her iki rekatta bir selam vermeli ve aynı şekilde her iki rekatı kılmalıdır. Bununla beraber dört rekatında bir selam verilip ikindi namazının sünneti gibi de kılınabilir. Bu ziyade olan dört rekat namaza “Salât-ı Evvabîn” denir. Bunun çok sevabı vardır.

Tek başına akşam namazının farzını kılan kimse, onu sabah namazının farzı gibi aşikare de kılabilir.

5) Yatsı Namazı
Yatsı namazının ilk dört rekat sünneti, tamamen ikindi namazının dört rekat sünneti gibi kılınır. Dört rekat farzı da, tamamen öğle ve ikindi namazlarının farzları gibi kılınır. İki rekat son sünnetine gelince, bu da tamamen sabah ve akşam namazlarının iki rekat sünnetleri gibi kılınır. Yalnız niyetler değişir, yatsı namazının farzına ve sünnetine niyet edilir. Yatsı namazının son sünneti de, dört rekat olarak kılınabilir. Bu halde tamamen ilk dört rekat gibi kılınır. Bununla beraber iki rekatta bir selam vermek sureti ile de kılınabilir. Bu takdirde her iki rekatın ka’desinde “Tahiyyat ile Salavatlar” ve “Rabbena atina” duası okunur. Geceleyin kılınan nafile namazlarda daha faziletli olan, böyle iki rekatta bir selam vermektir.

Tek başına namaz kılan kimse, yatsı namazının farzını sabah namazının farzı gibi namaz surelerini sesli okuyarak da kılabilir.

6) Vitir Namazı
Üç rekattan ibaret olan vitir namazı da şöyle kılınır: Önce o günün vitir namazını kılmaya niyet edilir. “Allahu Ekber” denilerek namaza başlanır. Sübhaneke okunduktan sonra “Eûzü Besmele” çekilerek Fatiha okunur. Arkasından bir mikdar daha Kur’an-ı Kerîm okunur. Açıklandığı şekilde rükû ve secdelere gidilir. Sonra ikinci rekata kalkılır ve yalnız besmele ile Fatiha suresi ve bir mikdar daha Kur’an-ı Kerîm okunarak yine rükû ve secdelere varılır. Ondan sonra oturulur. Bu oturuş birinci ka’dedir. Bunda yalnız “Tahiyyat” okunur. Ondan sonra “Allahu Ekber” denilerek üçüncü rekata kalkılır. Bunda da yalnız Besmele ile Fatiha ve bir mikdar daha Kur’an-ı Kerîm okunarak daha ayakta iken eller kaldırılıp “Allahu Ekber” diye tekbir alınır. Tekrar eller bağlanıp ayakta “Kunut” duası okunur. Sonra “Allahu Ekber” diye rükû ve secdelere gidilir. Ondan sonra oturulur. Bu da son oturuşdur. Bunda da bildiğimiz gibi “Tahiyyat ile Salavatlar” ve “Rabbenâ âtinâ” duası okunarak iki tarafa selam verilir.

İmam Şafiî’ye göre, vitirde Kunut duasını okumak, ramazanın son yarısına mahsustur ve rükûdan kalkınca, okunur. Şafiî’lere göre vitir namazının en azı bir rekat, en çoğu da on bir rekâttır.
Kaynak:Büyük İslam İlmihâli, Ömer Nasuhi Bilmen

Cuma Namazının Kılınışı Resimli

Cumartesi, Haziran 23rd, 2012

Cuma Namazının Kılınışı Resimli Anlatım,

Cuma Namazının Kılınışı ,

Cuma Namazı tek başına kılınmaz. Öğle vaktinde cemaatle kılınır.
Öğle ezânı okununca,
Hemen dört rek’at Cum’a namazının ilk sünneti kılınır.
Niyet ederken “Niyet ettim, Allah rızası için Cuma Namazının ilk sünnetini kılmaya” denilir.

Bu namaz aynı öğle namazının sünneti gibi kılınır. Yani bütün rekatlarda Fâtiha ve zamm-ı süre okunur.

İlk oturuşta sadece Etteahiyyatü okunur. Son oturuşta
“Etteahiyyatü, Allahumma Salli, Allahumme Barik, Rabbena duaları okunur.


Sonra, câmi’ içinde, ikinci ezân okunur.Sonra, İmam hutbe okumak için minbere çıkar. Hutbe okunur.

Hutbe okunurken cemâ’atin namaz kılması ve konuşması harâm olur. Hatîb efendi duâ ederken, cemâ’at sesli âmîn demez. İçinden sessiz denir. Namaz kılarken yapması harâm olan her şey, hutbe dinlerken de harâmdır. Hutbe okunup bittikten sonra müezzin kamet getirir.

Sonra, cemâ’at ile iki rek’at Cum’a namazının farzı kılınır. Bu namaz aynı sabah namazının farzı gibi kılınır. Niyet ederken şöyle denilir: “Niyet ettim, Allah rızası için Cuma namazının farzını kılmaya, uydum hazır olan imama””

Sonra, dört rek’at son sünneti, Niyeti şöyledir: “Niyet ettim Allah rızası için Cuma namazının son sünnetini kılmaya”. Bu sünnetde aynı ilk sünnet gibi kılınır.

Böylece esas itibariyle Cuma namazı farzı ve sünnetleriyle birlikte kılınmış olur.

Son sünnetin ardından zuhr-i ahir, niyetiyle dört rekat daha namaz kılınmaktadır. Niyet edilirken şöyle denilir: “Niyet ettim edâsı üzerime olup da henüz üzerimden sâkıt olmayan en son öğle namazının farzına.
Bu şekilde niyet edilirse, eğer o günün cuma namazı şartlarında bir noksanlıktan dolayı kabul olunmamışsa, öğle namazı kılınış olur.; kabul olunmuşsa, en son kazaya kalmış öğle namazına sayılır.
Bundan sonra, iki rek’at vaktin sünneti kılınır. “Vaktin sünnetine” diye niyet edilir.
Cum’a sahîh olmadı ise, bu on rek’at, öğle namazı olur.
Bundan sonra, Âyet-el-kürsî ve tesbîhler okunup, duâ edilir.

Cami İle İlgili Yazılar

Cuma, Haziran 22nd, 2012

Cami İle İlgili kompozisyon
Cami İle İlgili Yazı

Camiler biz müslümanlar için, dua ve ibadetlerin Allah’a topluca arzedildiği, gönüllerin yıkandığı, elem ve sevinçlerin paylaşıldığı kutsal mekanlardır.Camiler, bilmediklerimizi öğrendiğimiz, ilim ve irfanımızı yükselttiğimiz bilgi ve irfan yuvalarımızdır.Camiler, dargınların barıştığı, kan davalarının unutulduğu, şerlerin def edildiği, öksüz ve yetimlerin sevindirildiği, açların doyurulduğu, fakirlerin giydirildiği ve hatta hastaların tedavi ettirildiği iyilik, şefkat ve yardım istasyonlarıdır.Camiler, şifa ve huzur evlerimiz, gerçek mutluluğu bulabiidiğimiz manevi sığınaklardır.
Camiler, vatan sevgisinin ve milli bütünlüğün telkin edildiği, şehitlik ve gazilik ruhunun beslendiği, çalışma azminin işlendiği, güzel ahlakın telkin edildiği dini ve milli kültür kaynaklarımızdır.

Caminin önemi, hutbenin başında okuduğum ayet-i kerime’de ne güzel ifade ediliyor:
“Allah’ın mescidlerini ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namaz kılan, zekat veren ve yalnız Allah’tan korkan kimseler onarır. İşte onlar doğru yolda bulunanlardan olabilirler.”

Sevgili Peygamberimiz de caminin Allah (c.c.)’ın rahmetinin yeryüzüne ulaşmasına vesile teşkil ettiğini veciz bir ifade ile ortaya koyuyor ve şöyle buyuruyor:

“Ben yeryüzü halkına azap etmeyi murat attiğimde, mescidleri inşa, tamir, tanzif ve tenvir edenleri, benim rızam için birbirini sevenleri ve seher vaktinde istiğfar edenleri görünce, onlara azap etmekten vazgeçerim.”

Cami inşa etmek ne kadar önemli ise, inşa edilen camilerin bakım ve tamiri, iç ve dışının temizliği ve aydınlığı, çevresinin tanzimi, bahçesinin düzenlemesi ve cemaatın huzurla ibadet etmesinin sağlanması da o kadar önemlidir.

Peygamber Efendimiz bu noktayı da şöyle açıklıyor:
“Bir kimse yaîmz Allah nzasını umarak küçük veya büyük bir mescid inşa etse, Allah da ona Cennet’ten bir köşk ihsan buyurur.”

İslam’ın camiye bakışı, hiç şüphesiz onu sadece namaz kılınan yer olarak görmek şeklinde değildir.

Camilerin ihya edilmesinin ve cemaatla süslenmesinin önemi aşağıdaki hadis-i Kutsî’de şöyle vurgulanıyor; “Benim yeryüzündeki evlerim mescidlerdir. Orada beni ziyaret edenler, o mescidleri ihya edenlerdir.”

Cami hizmetleri denilince ilk akla gelen husus: Camilerin bakım ve onarımı, tarihi camilerin sanatsal özellikleriyle muhafazası, çevre ve bahçesinin düzenlenmesi, cemaatın huşu ile ibadetini sağlayacak tarzda temiz ve tertipli tutulmasıdır. Bu konuda devlet ve millet işbirliğine, cami görevlisi ve cemaat dayanışmasına büyük ihtiyaç vardır. Aksi takdirde her biri aziz vatanımızın tapu senetleri mesabasinde olan ulu camileri, tarihi mabedleri temizlemek mümkün olmaz. Camilerin hiç olmazsa yılda bir defa da olsa halısına, kilimine, şadırvanına, minaresine ve ampulüne varıncaya kadar gözden geçrilmesi gerekir. Ecdad’n emaneti olan bu eserler bu ılgiye fazlasıyla layıktır, şu ayet-i kerimenin bize çok şeyi düşündürmesi gerekir “Ey Adem Oğulları! Mescide her gidişinizde güzel ve temiz elbiselerinizi giyin.” Güzel ve temiz elbiselerle gidilmesi istenilen camilerin nasıl olması gerektiğini düşünmek zor olmasa gerek.

Ulu camilere hizmet ederek, o eserleri bize emanet eden ecdadın duasını almak kadar güzel bir şey olabilir mi?

kurban Bayram Namazı Vakitleri 2012

Perşembe, Haziran 21st, 2012

Bayram Namazı Saatleri
İl il Kurban Bayramı Namazı vakitleri 25 Ekim 2011
25.10.2011 Kurban bayramı namaz saatleri

Kurban Bayramı Namaz Saatleri 25 Ekim 2012 Perşembe Günü bayram namazı kılınacak Bayram namazı saatleri şöyledir..

İL İL Kurban Bayram Namazı Saatleri 2012NAMAZA SAATİ
Adana Kurban Bayramı Namaz Saati 20116:48
Adıyaman Kurban Bayramı Namaz Saati 20116:38
Afyon Kurban Bayramı Namaz Saati 20117:11
Ağrı Kurban Bayramı Namaz Saati 20116:23
Aksaray Kurban Bayramı Namaz Saati 20116:56
Amasya Kurban Bayramı Namaz Saati 20116:54
Ankara Kurban Bayramı Namaz Saati 20117:04
Antalya Kurban Bayramı Namaz Saati 20117:06
Ardahan Kurban Bayramı Namaz Saati 20116:28
Artvin Kurban Bayramı Namaz Saati 20116:32
Aydın Kurban Bayramı Namaz Saati 20117:20
Balıkesir Kurban Bayramı Namaz Saati 20117:24
Bartın Kurban Bayramı Namaz Saati 20117:11
Batman Kurban Bayramı Namaz Saati 20116:27
Bayburt Kurban Bayramı Namaz Saati 20116:36
Bilecik Kurban Bayramı Namaz Saati 20117:16
Bingöl Kurban Bayramı Namaz Saati 20116:31
Bitlis Kurban Bayramı Namaz Saati 20116:24
Bolu Kurban Bayramı Namaz Saati 20117:11
Burdur Kurban Bayramı Namaz Saati 20117:09
Bursa Kurban Bayramı Namaz Saati 20117:20
Çanakkale Kurban Bayramı Namaz Saati 20117:31
Çankırı Kurban Bayramı Namaz Saati 20117:03
Çorum Kurban Bayramı Namaz Saati 20116:58
Denizli Kurban Bayramı Namaz Saati 20117:14
Diyarbakır Kurban Bayramı Namaz Saati 20116:30
Düzce Kurban Bayramı Namaz Saati 20117:13
Edirne Kurban Bayramı Namaz Saati 20117:34
Elazığ Kurban Bayramı Namaz Saati 20116:36
Erzincan Kurban Bayramı Namaz Saati 20116:37
Erzurum Kurban Bayramı Namaz Saati 20116:31
Eskişehir Kurban Bayramı Namaz Saati 20117:13
Gaziantep Kurban Bayramı Namaz Saati 20116:40
Giresun Kurban Bayramı Namaz Saati 20116:45
Gümüşhane Kurban Bayramı Namaz Saati 20116:39
Hakkari Kurban Bayramı Namaz Saati 20116:15
Hatay Kurban Bayramı Namaz Saati 20116:43
Iğdır Kurban Bayramı Namaz Saati 20116:20
Isparta Kurban Bayramı Namaz Saati 20117:08
İstanbul Kurban Bayramı Namaz Saati 20117:23
İzmir Kurban Bayramı Namaz Saati 20117:24
Kahramanmaraş Kurban Bayramı Namaz Saati 2011 6:43
Karabük Kurban Bayramı Namaz Saati 20117:09
Karaman Kurban Bayramı Namaz Saati 20116:56
Kars Kurban Bayramı Namaz Saati 20116:25
Kastamonu Kurban Bayramı Namaz Saati 20117:04
Kayseri Kurban Bayramı Namaz Saati 20116:51
Kilis Kurban Bayramı Namaz Saati 20116:40
Kırıkkale Kurban Bayramı Namaz Saati 20117:02
Kırklareli Kurban Bayramı Namaz Saati 20117:32
Kırşehır Kurban Bayramı Namaz Saati 20116:57
Kocaeli Kurban Bayramı Namaz Saati 20117:18
Konya: Kurban Bayramı Namaz Saati 20117:01
Kütahya Kurban Bayramı Namaz Saati 2011 7:15
Malatya Kurban Bayramı Namaz Saati 20116:39
Manisa Kurban Bayramı Namaz Saati 20117:23
Mardin Kurban Bayramı Namaz Saati 20116:27
Mersin Kurban Bayramı Namaz Saati 2011 6:50
Muğla Kurban Bayramı Namaz Saati 20117:16
Muş Kurban Bayramı Namaz Saati 20116:27
Nevşehir Kurban Bayramı Namaz Saati 20116:54
Niğde Kurban Bayramı Namaz Saati 2011 6:52
Ordu Kurban Bayramı Namaz Saati 20116:47
Osmaniye Kurban Bayramı Namaz Saati 20116:44
Rize Kurban Bayramı Namaz Saati 20116:37
Sakarya Kurban Bayramı Namaz Saati 20117:16
Samsun Kurban Bayramı Namaz Saati 20116:54
Siirt Kurban Bayramı Namaz Saati 20116:23
Sinop Kurban Bayramı Namaz Saati 20117:01
Sivas Kurban Bayramı Namaz Saati 2011 6:47
Şanlıurfa Kurban Bayramı Namaz Saati 2011 6:34
Şırnak Kurban Bayramı Namaz Saati 20116:20
Tekirdağ Kurban Bayramı Namaz Saati 20117:28
Tokat Kurban Bayramı Namaz Saati 2011 6:51
Trabzon Kurban Bayramı Namaz Saati 20116:40
Tunceli Kurban Bayramı Namaz Saati 20116:36
Uşak Kurban Bayramı Namaz Saati 20117:15
Van Kurban Bayramı Namaz Saati 20116:19
Yalova Kurban Bayramı Namaz Saati 20117:21
Yozgat Kurban Bayramı Namaz Saati 20116:56
Zonguldak Kurban Bayramı Namaz Saati 20117:13

Namazla İlgili Güzel Sözler

Salı, Haziran 19th, 2012

Namazla İlgili Güzel Sözler

Tugbam sitesinde en güzel Namazla İlgili Güzel Sözler sizler için hazırlandı
. Buyurun Kısa Namazla İlgili Güzel Sözler
Namazla İlgili Çok Güzel Sözler

Namaz İle İlgili Güzel Sözler

* Kur’an-ı Kerimde Allah emreder: Günde beş vakite bir saat yeter.. Yirmi saatten yalnız birini Hakk’a vermeyene insan denir mi?… Ahmet Tevfik PAKSU

* Namazsızlık İmansızlığa oda sürükler. Ali TAYYAR

* Namaz İslam dini’nin ruhu ve kişiyi İslam nizamına bağlayan en kuvvetli bir râbıtadır. A.Rıza DEMİRCAN

* Her vakte bir bahâne bulur bi-namâz olan. Yazıcı Râşid

* Namaz kılanın rahattır canı devamlı parlar anın îmanı. Muhammed ALTUN

* Namaz imânın alâmeti vücûdun selâmetidir. Ali TAYYAR

* İbâdet içinde en büyük namaz… Onunla yapılır Allah’a niyaz. Hem sevabı çoktur hem de ucuzdur Kılmayan huzursuz hem de nursuzdur. Ahmet Tevfik PAKSU

*Namaz nurdur sahibini günahlardan korur ve doğru yola sevk eder.

*Namaz rûhâni bir yıkanmadır Her vakitte insan yeniden diriltir.

*Namaz mü’minin kötülüklere karşı silahı zırh ve kalkanıdır

* Namaz kötü huyları yenememişse o namaz merduttur. Ali TAYYAR

* Namaz kılanın imânı tamdır İslâm için dâim cihad yapandır. Muhammed Altun

* Sabah namazını kılan kimse Allah’ın himayesinde olur. Hz.EBÜBEKR (R.A.)

* Kabrini gece karanlıklarında namaz kılmak suretiyle nurlandır. Hz.ALİ (R.A.)

*Namaz kalbi günahların pisliklerden temizler ve gayp kapısını açar

* Namaz kıldığında bir daha namaz kılmayacakmışsın gibi kıl. Hz.Ubbâde (R.A.)

* Mü’minin nûru gece kıyâmdadır. (Gece-Teheccüd) Hz.ALİ (R.A.)

* İbâdet bir kuş olsaydı onun kanatları namaz ilen oruç olurdu. Yahya bin Muâz (R.A.)

* Namazda ruhun ve kalbin ve aklın büyük bir râhatı vardır. Hem cisme de o kadar ağır bir iş değildir. Said Nursî (Rah.A.)

* Namaz kalbi günahların pisliklerden temizler ve gönüle gayb kapısı açar. İmam-ı Gazâli (K.S.)

alıntı